Salesperience

Solliciteren naar een salesfunctie.

Tips voor succes

Je hebt een kennismakingsgesprek voor een salesfunctie op de agenda staan en dit is jouw kans om indruk te maken en je kansen te vergroten. Wij geven je enkele stappen om het sollicitatiegesprek effectief voor te bereiden. 

Succesvolle voorbereiding aan de hand van 8 tips

1. Onderzoek de werkgever

Begin met een grondig begrip van het bedrijf waarvoor je solliciteert. Bestudeer hun website, producten, diensten en marktpositie. Lees beoordelingen op platforms zoals Glassdoor om inzicht te krijgen in de bedrijfscultuur en de ervaringen van huidige en voormalige medewerkers.

2. Begrijp de functie

Zorg ervoor dat je de functiebeschrijving volledig begrijpt. Identificeer jouw specifieke verantwoordelijkheden en taken in deze rol. Dit zal je helpen om tijdens het gesprek goed voorbereid te zijn.

3. Ken jezelf

Reflecteer over jouw eigen prestaties en ervaring. Heb een duidelijk beeld van jouw verkoopdoelen en successen in vorige functies. Denk aan situaties waarin je doelen hebt gesteld en behaald, en hoe je hebt bijgedragen aan het binnenhalen van nieuwe omzet en klanten.

4. Vragenlijst

Bereid een lijst met doordachte en relevante vragen voor die je tijdens het gesprek wilt stellen. Dit laat zien dat je geïnteresseerd bent en goed voorbereid bent.

5. Wees punctueel

Kom op tijd voor je gesprek. Zorg dat je ruim op tijd op de locatie bent en betreed het kantoor enkele minuten voor de afspraak.

6. Beheers de zenuwen

Zenuwachtig zijn voor een sollicitatiegesprek is normaal. Het laat zien dat je oprechte interesse hebt. Diepe ademhaling, een vriendelijke glimlach en positieve gedachten kunnen helpen om de zenuwen onder controle te houden.

7. Laat een goede eerste indruk achter

Bedenk dat het sollicitatiegesprek ook een kans is om te laten zien wie je bent als persoon. Wees vriendelijk tegen iedereen die je tegenkomt, zoals de receptionist, want zij kunnen waardevolle feedback geven.

8. Laat je succes zien

Als je documenten hebt, zoals verkoopresultaten of getuigschriften die jouw prestaties ondersteunen, neem ze dan mee. Dit kan je verhaal kracht bijzetten.

Door deze stappen te volgen, kun je jezelf goed voorbereiden en meer vertrouwen hebben tijdens het sollicitatiegesprek voor een salesfunctie. Veel succes!

Persoonlijke coaching

In het begin van je carrière is het wel zo prettig om af en toe te klankborden met een mentor. Salesperience geeft je deze ondersteuning. Iemand bij wie je terecht kan voor advies en vragen om jouw talent ten volle te laten bloeien. Iemand die je uitdaagt en je scherp houdt.

We hebben hiervoor een whitepaper opgesteld, laat je gegevens achter middels onderstaande knop en krijg deze volledig gratis.

Download

Op zoek naar de betere sales professional of een vraag over een vacature? Neem contact met ons op en we beantwoorden je vraag snel.