Salesperience

"One-Size fits all" approach

In sales coaching

In veel organisaties worstelen sales managers met het dilemma van hoeveel tijd ze aan coaching van salesmedewerkers moeten besteden. De ‘One-size-fits-all’ benadering van verkoopcoaching blijkt vaak ineffectief, terwijl gepersonaliseerde coaching, die rekening houdt met individuele behoeften, de prestaties en groei van het verkoopteam aanzienlijk kan verbeteren.

Waarom je een ‘One-size-fits-all’ niet kan toepassen in sales coaching

Een probleem waar veel sales managers tegenaan lopen; hoeveel tijd besteed je aan het coachen van sales medewerkers. Vaak wordt deze tijd onderschat of wordt het gesprek al vaak vertaald naar het halen van resultaten en het binnenhalen van deals. Daarnaast wordt in veel organisaties de ‘One-size-fits-all’ benadering van verkoop coaching toegepast. Een benadering die niet voor iedereen relevant is, omdat iedereen immers een andere manier van verkopen heeft. Denk daarbij aan verkopers die allemaal hun sterke en minder sterke kanten hebben en ieder persoon een unieke leerweg heeft om de beste verkoper te worden. Deze aanpak kan dus tijd-efficiënt zijn, maar werkt uiteindelijk ineffectief.

Persoonlijke coaching daarentegen vergroot de effectiviteit door rekening te houden met de individuele behoeften van de werknemer. Zij denken daarbij pro-actief na over hun eigen ontwikkeling en deze zelf te identificeren. Door de individuele behoeften en ontwikkelingsgebieden te begrijpen, kan de coaching effectiever worden afgestemd op elke medewerker. Dit kan worden bereikt door regelmatige gesprekken, feedbacksessies en evaluaties.

Gepersonaliseerde coaching, gericht op de individuele behoeften van verkopers, kan de prestaties en groei van het verkoopteam aanzienlijk verbeteren. Door rekening te houden met de unieke eigenschappen van elke verkoper en coaching te integreren in dagelijkse interacties, kunnen managers een omgeving van continue groei en ontwikkeling bevorderen. Pas daarom een coaching techniek toe die aansluit op de behoeften en voorkeuren van de medewerker. Iets wat beter tijd kost nu, maar je in de toekomst heel veel oplevert.

Persoonlijke coaching

In het begin van je carrière is het wel zo prettig om af en toe te klankborden met een mentor. Salesperience geeft je deze ondersteuning. Iemand bij wie je terecht kan voor advies en vragen om jouw talent ten volle te laten bloeien. Iemand die je uitdaagt en je scherp houdt.

We hebben hiervoor een whitepaper opgesteld, laat je gegevens achter middels onderstaande knop en krijg deze volledig gratis.

Download

Op zoek naar de betere sales professional of een vraag over een vacature? Neem contact met ons op en we beantwoorden je vraag snel.