Salesperience

Luisteren, begrijpen en samen groeien

Door Jochem Hoekstra

Bij Salesperience omarmen wij luisteren als het geheime ingrediënt voor succesvolle samenwerkingen. In de snelle wereld van sales, waar elke interactie telt, is het principe van “Eerst begrijpen, dan begrepen worden” van Stephen Covey onze leidraad voor effectieve communicatie en duurzame relaties.

Luisteren als fundament

Bij ons begint elke samenwerking met luisteren. We begrijpen dat elke klant en elke sales professional een uniek verhaal heeft, met eigen behoeften en uitdagingen. Bij Salesperience nemen we de tijd om actief te luisteren, de nuances op te pikken en de diepere betekenis achter de woorden en het bedrijf en professional te begrijpen. Dit luisteren vormt de basis van onze aanpak, omdat we geloven dat wanneer we onze klanten echt goed begrijpen, we echt waarde kunnen toevoegen aan het wervingsproces.

Empathie 

Empathie is meer dan een woord voor ons; het is een actie. We streven ernaar niet alleen de woorden te horen, maar ook de emoties en uitdagingen die onze klanten en sales professionals met zich meedragen. Door empathie te tonen, bouwen we een band van vertrouwen op, wat essentieel is in de zoektocht naar de beste match tussen talent en organisatie.

Begrip

Onze toewijding aan “Eerst begrijpen, dan begrepen worden” is de sleutel tot het creëren van win-win situaties. Door te investeren in het begrijpen van de klant, leggen we de basis voor effectieve samenwerking. Wanneer onze klanten voelen dat we echt begrijpen wat ze nodig hebben, ontstaat er ruimte voor strategische werving die het juiste talent aantrekt, en bijdraagt aan de groei en het succes van hun organisatie.

Persoonlijke Element

Werving is voor ons meer dan slechts een zakelijke transactie; het heeft een persoonlijk tintje. Elke stap in het recruitmentproces draait naast het vinden van de juiste vaardigheden ook om het creëren van betekenisvolle verbindingen tussen mensen. Bij Salesperience benaderen we elk gesprek met openheid en een oprechte interesse in de verhalen en doelen van de mensen en klanten waarmee we werken.

Een aantal tips die je zelf kan toepassen: 

Activeer je luistermodus: Neem de tijd om echt te luisteren naar wat jouw teamleden, klanten of sollicitanten te zeggen hebben. Begrijp de nuances en ga voorbij aan de oppervlakte.

Toon empathie: Het tonen van empathie creëert niet alleen een positieve sfeer, maar het bouwt ook vertrouwen op. Probeer de wereld te zien vanuit het perspectief van anderen.

Investeer in begrip: Voordat je begrepen wilt worden, zorg ervoor dat je begrijpt. Investeer in begrip om goede relaties en samenwerkingsverbanden op te bouwen.

Voeg een persoonlijk tintje toe: Werving is meer dan het matchen van vaardigheden; het gaat om het bouwen van relaties. Voeg een persoonlijk tintje toe aan interacties voor langdurig succes.

Wij geloven dat effectieve samenwerking begint met begrip. “Eerst begrijpen, dan begrepen worden” is niet alleen een principe; het leidt ons tot duurzame relaties en gezamenlijk succes. Samen, door te luisteren, te begrijpen en te groeien, streven we ernaar om de beste sales professionals te verbinden met organisaties die klaar zijn om te groeien.

Covey, S. R. (1989). The 7 Habits of Highly Effective People. Free Press.

Persoonlijke coaching

In het begin van je carrière is het wel zo prettig om af en toe te klankborden met een mentor. Salesperience geeft je deze ondersteuning. Iemand bij wie je terecht kan voor advies en vragen om jouw talent ten volle te laten bloeien. Iemand die je uitdaagt en je scherp houdt.

We hebben hiervoor een whitepaper opgesteld, laat je gegevens achter middels onderstaande knop en krijg deze volledig gratis.

Download

Op zoek naar de betere sales professional of een vraag over een vacature? Neem contact met ons op en we beantwoorden je vraag snel.