Salesperience

Een betere pauze nemen van je werk

Pauzes die prestaties stimuleren

Regelmatig een pauze nemen gedurende je werkdag is niet alleen gunstig voor je welzijn, maar ook voor je prestaties. Velen van ons nemen te weinig pauze of nemen geen effectieve pauze. Maar hoe zorg je ervoor dat je pauzes optimaal benut?

Tips voor werknemers en managers

Vaak associëren we productiviteit met de tijd die we aan ons werk besteden; hoe langer we werken, hoe productiever we zouden zijn. Dit kan echter leiden tot problemen zoals het overslaan van lunchpauzes en overwerken, wat uiteindelijk kan resulteren in burn-outs en verminderde betrokkenheid van werknemers.

Het nemen van pauze kan de werknemer helpen om op te laden en om uit de negatieve spiraal van uitputting en afnemende productiviteit te komen. Tussen de soorten pauzes kan een behoorlijk verschil zitten, van sporten tot scrollen op social media. Maar welke soort pauze is het effectiefst? Hier spelen verschillende aspecten een belangrijke factor in. Zo heeft de lengte van een pauze niet heel veel invloed en zijn kortere pauzes ’s ochtends effectiever, terwijl langere pauzes juist ’s middags beter zijn. Ook is het beter om tijdens een pauze even kort naar buiten te gaan dan simpel te stretchen achter je bureau. 

Maar wat kunnen managers en organisaties er aan doen om pauzes onder werknemers te stimuleren? Managers vervullen de rol van besluitvormers en rolmodellen en zitten daarom in een belangrijke positie om effectieve pauzes te stimuleren. Daarom is het belangrijk dat managers goed op de hoogte zijn van de voordelen van het nemen van pauzes. Werknemers kunnen dit gedrag van hun leidinggevende daarin dan weer overnemen. 

Tot slot moeten organisaties het belang van pauzes herkennen en begrijpen en daarnaast moeite doen met het faciliteren van effectieve pauzes. Het nemen van pauzes tijdens het werk zal zowel de prestaties als het welzijn van de werknemer verbeteren.

Persoonlijke coaching

In het begin van je carrière is het wel zo prettig om af en toe te klankborden met een mentor. Salesperience geeft je deze ondersteuning. Iemand bij wie je terecht kan voor advies en vragen om jouw talent ten volle te laten bloeien. Iemand die je uitdaagt en je scherp houdt.

We hebben hiervoor een whitepaper opgesteld, laat je gegevens achter middels onderstaande knop en krijg deze volledig gratis.

Download

Op zoek naar de betere sales professional of een vraag over een vacature? Neem contact met ons op en we beantwoorden je vraag snel.